Veden
Pehmentäminen

Rauta, mangaani ja humus ovat yleisimmät kaivovesiä haittaavista ongelmista. Niistä ei ole varsinaista terveydellistä haittaa, mutta ne aiheuttavat saostumia putkiin ja tekevät saniteettikalusteet sekä pesualtaat epäsiistin näköisiksi. Esimerkiksi erittäin rautapitoinen vesi näyttää siltä, kuin vedessä olisi ruostetta. Humuksen poisto vedestä ehkäisee likaantuneen veden aiheuttamaa esteestistä haittaa.

Myös kalkki - eli veden kovuus - haittaa vedenkäyttöä, koska se muodostaa saostumia putkistoon ja vettä käyttäviin laitteisiin. Erityisen haitallista kalkki on lämmitysjärjestelmille, koska saostunut kalkki heikentää lämmönsiirtoa ja hyötysuhde huononee.

Kovan veden pehmentämiseen tarkoitettu Aqua Vedenpehmennin / Humuksenpoistosuodatin poistaa vedestä rautaa, mangaania, kalkkia ja humusta tehokkaasti ja luotettavasti. Aqua suodattimet valmistetaan Suomessa ja niistä on hyvät ja pitkät käyttökokemukset vuosien varrelta. Annamme laitteiden suodatustulokselle takuun: suodatettu vesi täyttää sosiaali- ja terveysministeriön laatusuositukset yksityiskäyttäjille.

Ennen suodattimen hankkimista tulee teettää vesianalyysi, josta selviää vedessä olevien epäpuhtauksien laatu ja määrä. Vesianalyysin tulos sekä vedenkäyttöarvio määrittelevät yhdessä sekä vedenpehmentimen koon että käytettävän suodatinmassan laadun.

Vedenpehmentimet

Aqua vedenpehmennin perustuu ioninvaihtoon. Laitteet ovat helppokäyttöisiä, elvytyssuolan lisäys suola-astiaan muutaman viikon välein riittää. Muilta osin laitteet ovat täysin automaattisia. Vedenpehmentimet on varustettu suomenkielisellä digitaalisella ohjauskeskuksella, jonka avulla suodatinmassan suolaelvytys voidaan ajastaa haluttuun ajankohtaan. Tarvittaessa elvytys voidaan käynnistää myös manuaalisesti. Laitetilassa tulee olla viemäröinti ja sen korkeus tulee olla riittävä; laitteen yläpuolelle on suositeltavaa jättää tyhjää tilaa noin 80 cm, jotta suodatinmassan täyttäminen sujuisi helposti.

Vedenpehmentimet mitoitetaan käyttötarpeen mukaan. Tyypillisesti laitteiden tuotto on 34-54 litraa minuutissa.

Kooltaan räätälöitävien vedenpehmentimien lisäksi valikoimaamme kuuluu myös erittäin kompakti vakiokokoinen Aqua Cabin. Pienikokoinen vedenpehmennin on erinomainen ratkaisu silloin, kun käytettävissä oleva laitetila on rajoitettu ja veden kulutus on suhteellisen vähäistä (tuotto 34 litraa minuutissa). Tyypillinen kohde tälle laitteelle on kesäasunto. Laitteen pienen koon mahdollistaa sen rakenne, jossa suola-astia toimii kotelona varsinaiselle suodattimelle.

Ennen kuin vedenpehmennin hankitaan, tulee teettää vesianalyysi, jotta voidaan varmistua laitteen sopivuudesta käyttökohteeseen.  

Laitteiden käyttämä suodatinmassa tulee vaihtaa 5-10 vuoden välein. Vaihtoväli riippuu mm. raakaveden laadusta, veden kulutuksesta ja massan elvytystaajuudesta. Vaihtomassan määrä riippuu suodattimen koosta. Voit hankkia vaihtomassat ja elvytyssuolan kätevästi verkkokaupastamme.

Laitteiden mukana toimitetaan kattava suomenkielinen käyttöohje, josta löytyvät ohjeet mm. vedenpehmentimen asennukseen, päivittäiseen käyttöön ja suodatinmassan vaihtoon.

Aqua vedenpehmentimien mitat ja tuottotiedot löydät esitteestämme:
Esite Vedenpehmennys-Humuksenpoistosuodatin

 

Tutustu joustavaan rahoitukseen »

Ota yhteyttä!

Vedenkäsittelyn ammattilaisemme neuvovat sinua mielellään juuri oikean vedenpehmennin / humuksenpoisto -suodattimen hankinnassa. Ota meihin yhteyttä allaolevalla lomakkeella tai soita 020 741 2010.

Tehdään käyttövedestäsi yhdessä parempaa!

Yhteydenotto