Kloridi
ja fluoridi

Kotitalouskaivojen veden kloridi- eli suolapitoisuus saattaa varsinkin rannikkoseudulla olla korkea. Liiallinen kloridi pilaa kaivoveden usein käyttökelvottomaksi. Suola tulee esiin makuhaittana sekä myös teknisinä ongelmina, koska se syövyttää metalliputkia sekä lämminvesivaraajia. Suolan poisto vedestä onnistuu käänteisosmoosilla.

Käänteisosmoositekniikka mahdollistaa kloridipitoisen veden käytön. Käänteisosmoosilaitteidemme (RO-laite) tuoteperhe kattaa laitteet aina pienestä tiskikaappiin asennettavasta Mini-RO -laitteesta aina suuriin merivesilaitoksiin soveltuviin laitteisiin.

Myös kaivoveden fluoridipitoisuus ylittää usein suositellut arvot. Pieninä määrinä fluoridi on todettu hyödylliseksi etenkin lapsille, joiden hampaisto on kehittymässä,  mutta liiallisina määrinä siitä muodostuu terveyshaitta. Mikäli juomaveden fluoridipitoisuus ylittää suositellun raja-arvon (1,5mg/l), se estää kasvavien lapsien hammaskiilteen kehittymisen ja aiheuttaa aikuisilla luuston haurastumista. Käänteisosmoositekniikalla saadaan poistettua myös fluoridi.

Käänteisosmoosilaitteet yksityiskäyttöön

Käänteisosmoosilaitteiden pienin malli on pienikokoinen ja lähes huoltovapaa keittiön allaskaappiin asennettava Aqua Pallas Mini-RO -laite. Kyseinen käänteisosmoosilaite on tarkoitettu yhdestä hanasta tulevan veden puhdistamiseen. Laitteen mukana toimitetaan oma hana, josta puhdistettu vesi otetaan. Aqua Pallas Mini-RO:n tuotto on noin 150 litraa vuorokaudessa tuloveden laadusta riippuen ja käänteisosmoosikalvojen suositeltu vaihtoväli on noin kolme vuotta. Laite toimii kaivopumpun paineella eikä siis tarvitse sähköä. Suolan lisäksi laite poistaa vedestä fluoridia, uraania, arseenia ja bakteerejaEsite Aqua Pallas Mini-RO.

Koko kiinteistön veden puhdistamiseen soveltuu järeämpien käänteisosmoosilaitteiden pienin malli, yksityistalouksiin suunniteltu Aqua RO-2000. Laitetta toimitetaan sekä yhdellä että kahdella kalvolla. Tuottoarvio yksikalvoiselle laitteelle on 170 litraa tunnissa ja kaksikalvoiselle 340 litraa tunnissa. Suolanpoistoprosentti on 98%.

RO-laite sisältää erittäin kehittyneen ohjauskeskuksen ja se on mahdollista asentaa seinälle, jolloin sen vaatiman tilan tarve on vähäinen. Mahdollinen esisuodatinjärjestelmä räätälöidään kohteen vaatimusten mukaan. Esite RO-2000 -käänteisosmoosilaite.

Teollisuuskäyttöön soveltuvista Aqua RO-4000 ja Aqua RO-8000 -laitteista voit lukea lisää täältä.

Tutustu joustavaan rahoitukseen »

Ota yhteyttä!

Vedenkäsittelyn ammattilaisemme neuvovat sinua mielellään tarkoitukseesi sopivan käänteisosmoosilaitteiston hankinnassa. Ota meihin yhteyttä allaolevalla lomakkeella tai soita 020 741 2010.

Tehdään käyttövedestäsi yhdessä parempaa!

Yhteydenotto