Patruuna
jokaiseen tarkoitukseen

Veden patruunasuodatuksella voidaan poistaa vedestä pääasiassa kiinteää likaa, kuten esimerkiksi hiekkaa, putkistolikaa, hapettunutta rautaa tai savea. Veden patruunasuodatusta käytetään myös käänteisosmoosilaitteiden esisuodatuksessa.

Veden puhdistamiseen käytettävä suodatinpatruuna eli kiintoainesuodatin laitetaan suodatinpesään. Yleisin suodatinpesä kotitalouskäyttöön on kooltaan 10" ja siinä voidaan käyttää kaikkia 10" suodatinpanoksia. Saatavana on myös 5" ja 20" suodatinpesiä sekä suurille virtaamille ja teollisuuteen sopivat 10" BB ja 20" BB suodatinpesät, joiden käyttämä suodatinpatruuna on tavallista huomattavasti paksumpi.

Suodatinpatruuna valitaan suodatustarpeen ja virtaaman mukaan. Useimpia suodatinpatruunoita saa eri tiheyksillä. Tiheyttä ilmaisee suodattimen micron-luku, joka kertoo mikä on pienin hiukkaskoko, jonka kyseinen patruuna suodattaa pois vedestä. Mitä pienempi micron-luku suodattimella on, sitä pienempiä hiukkasia se pystyy suodattamaan.

Verkkokaupastamme löydät kattavan valikoiman sekä suodatinpesiä, että suodatinpatruunoita.

Suodatinpanos käyttötarpeen mukaan

Syväsuodattavat suodatinpatruunat

Syväsuodattavat suodatinpatruunat on valmistettu sekä kehräämällä että kelaamalla. Syväsuodattavat peruspatruunat opivat hyvin yleissuodatukseen sekä yksityis- että teollisuuskohteissa. Patruunoita on saatavana usealla eri tiheydellä sekä monessa eri koossa, käytännössä joka suodatinpesälle sopivina malleina.

Syväsuodattavat vedenpuhdistuspatruunat

Laskostetut suodatinpatruunat

Laskostettujen suodatinpatruunoiden suuri pinta-ala mahdollistaa suurempien virtaamien läpimenon. Laskostetut suodatinpatruunat muistuttavat auton ilmansuodattimia. Nämä suodattimet voidaan puhdistaa, joten niiden käyttöikä on pidempi kuin syväsuodattavien patruunoiden.

Laskostetut vedensuodatuspatruunat

Verkkosuodatinpatruunat

Karkeasuodatukseen (mm. järvivesi) käytetään verkkopatruunoita, jotka ovat täysin pestäviä ja siten pitkäikäisiä. Verkkopatruuna on monikäyttöinen ja varma valinta perussuodattimeksi omakoti- ja mökkikäyttöön.

Verkkosuodatuspatruuna karkeasuodatukseen

Kuumavesipatruunat

Kuuman veden suodattamiseen tarkoitettujen patruunoiden lämmönkestävyys on huomattavasti peruspanoksia parempi. Kuumavesisuodatuksessa tulee kuitenkin aina ottaa huomioon myös käytettävän vedensuodatinpesän suurin lämmönkestävyys - ilmoitettua maksimiarvoa ei saa ylittää. Useimpien muovisten suodatinpesien lämmönkesto on noin 50 °C, joten kuumavesisuodatuksessa tulee käyttää metallista HST-pesää.

Kuumavesisuodatuspatruunat

Aktiivihiilipatruunat

Hiilisuodatinpatruunoilla voidaan parantaa vedenlaatua pidemmälle kuin pelkällä hiukkassuodattimella. Aktiivihiili pidättää itseensä hajuja, makuja sekä esimerkiksi humusta, joka antaa vedelle kellertävän ruskean värin. Samalla aktiivihiilipatruuna suodattaa pienhiukkaisia pois.

Aktiivihiilipatruunan huono puoli on sen suhteellisen pieni kapasiteetti (virtaama noin 10 litraa / minuutti). Tämän vuoksi aktiivihiilipatruunaa ei kannata asentaa paikkaan, jossa kaikki talousvesi suodatetaan. Tällaisessa tapauksessa kannattaa valita joko suurempi säiliömallinen suodatin tai asentaa aktiivihiilipatruuna suodattamaan vain keittiövesi.

Aktiivihiilipatruuna mallit

Erikoispatruunat

Varastoimme myös erikoispanoksia, kuten selluloosasta valmistettuja S1-panoksia sekä 3M-suodatinpesään sopivia 3M-suodattimia
teollisuuskäyttöön. Valikoimaamme kuuluvat myös pussisuodattimet ja pussisuodatinpesät.

Tarkat tiedot suodatinpesistä ja suodatinpatruunoista löydät esitteestämme:
Esite Suodatinpesät ja suodatinpatruunat

Useimpia suodatinpatruuna ja -pesämalleja voit hankkia myös suoraan verkkokaupastamme.

Tuotteet verkkokaupastamme »

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysymyksiä patruunasuodatukseen liittyen, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään. Ota meihin yhteyttä allaolevalla lomakkeella tai soita 020 741 2010.

Tehdään käyttövedestäsi yhdessä parempaa!

Yhteydenotto