Juomavesi
ilman bakteereja

Suomessa on lähes puoli miljoonaa kesämökkiä, joista valtaosa käyttää vesilähteenään järveä tai avokaivoa eli luonnonvettä. Tästä johtuen veden bakteeripitoisuus saattaa olla suuri. Auringon UV-säteily vähentää vedessä olevien bakteerien lisääntymistä, mutta Suomen olosuhteissa auringon paiste jää usein vähäiseksi. Veden bakteerit voidaan tuhota käyttämällä keinotekoisesti tuotettua UV-säteilyä tai ultrasuodatusta.

UV-desinfiointimenetelmässä käsiteltävä vesi altistetaan UV-säteilylle, joka tuhoaa tehokkaasti muun muassa bakteereja, viruksia ja alkueläimiä.

Ultrasuodatustekniikassa suodatettava vesi johdetaan esisuodatinpatruunoiden ja ultrasuodatuskalvon lävitse, jolloin lopputuloksena on väritön, hajuton ja bakteerivapaa vesi.

UV ja Ultrasuodatus

UV-laitteet

UV-desinfiointi on ympäristöystävällinen ja täysin kemikaaliton tapa puhdistaa juomavettä. UV- desinfiointimenetelmässä käsiteltävä vesi altistetaan UV-säteilylle, joka tuhoaa jopa 99,9% vedessä olevista bakteereista, viruksista ja alkueläimistä.

Viqua Sterilight Mini-UV -laitteet soveltuvat erinomaisesti pienten virtaamien kohteisiin, kuten kotitalouksiin ja kesämökeille. UV-laitteiden reaktorikammio on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Laitteet kytketään normaaliin 220 V verkkovirtaan. Laitteet ovat lähes huoltovapaita. Voit hankkia sekä UV-laitteet, että niiden vaihtolamput ja kvarsiputket myös verkkokaupastamme.

S5Q-PA/2 mallin virtaama on 17 litraa minuutissa ja VH410/2 mallin 54 litraa minuutissa.

Esite Mini-UV

Ultrasuodatus

Aqua Pallas 3 UF ultrasuodatin mullistaa vedenkäytön mökeillä, veneissä ja kodeissa. Jo pitkään teollisuudessa käytössä ollut ultrasuodatustekniikka takaa värittömän, hajuttoman ja ennen kaikkea bakteerivapaan juomaveden joka paikassa. Tarvitset vain pumpatun paineellisen veden ja helppokäyttöinen laite tekee sinulle juoma- ja ruokavettä järvestä, joesta tai kaivosta. Voit asentaa laitteen myös kunnallisen vesiverkon piirissä olevaan kohteeseen, sillä ultrasuodatus parantaa veden makua ja puhdistaa saastuneen veden mahdollisen vesikriisin aikana.

Laite ei tarvitse sähköä toimiakseen. Asennuksen voi tehdä putkimies tai voit käyttää laitetta vaikkapa keittiöhanan kautta, jolloin asentaminen onnistuu keneltä tahansa. Myyntipakkauksen mukana toimitetaan myös erillinen hana, johon laitteen voi halutessaan liittää. Tällöin kiinteistössä on yksi hana, josta saadaan aina bakteeritonta vettä.

Ultrasuodatin ei poista vedestä siihen liuenneita aineita, kuten rautaa tai mangaania eikä sitä suositella käytettäväksi vesissä, joissa tiedetään olevan sinilevää. Laitteessa on kolmiportainen suodatus. Ensimmäinen vaihe poistaa vedestä likahiukkaset tehokkaalla 5 μm (0,005 mm) suodattimella. Suodatuksen toisessa vaiheessa vesi johdetaan aktiivihiilisuodattimen läpi, jolloin vedestä poistuvat maku- ja hajuhaitat sekä esimerkiksi humus. Ultrasuodatuspanos varmistaa, etteivät bakteerit tai virukset pääse laitteen läpi.

Suodatinpatruunat on helppo vaihtaa itse. Patruunat ovat edullisia ja ne voidaan hankkia erikseen.

Voit hankkia Aqua Pallas Mini-UF -laitteen myös verkkokaupastamme.

Esite Aqua Pallas Mini-UF

Tuotteet verkkokaupastamme »

Ota yhteyttä!

Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä veden sisältämien bakteerien poistoon liittyen, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään. Ota meihin yhteyttä allaolevalla lomakkeella tai soita 020 741 2010.

Tehdään käyttövedestäsi yhdessä parempaa!

Yhteydenotto