Hoida
allastasi hyvin

Jokainen uima-allas vaatii hoitoa. Hyvin hoidetussa uima-altaassa on ilo uida ja uima-allasveden vaihtoväli pysyy pidempänä, kun sitä hoidetaan hyvin. Uima-altaan hoitaminen on mekaanisen puhdistuksen ja uima-allaskemikaalien käytön yhteispeliä - kumpikaan ei yksinään riitä.

Uima-altaan pohjalle ja veden pinnalle kertyy roskia esimerkiksi puista, joten pohja tulee imuroida säännöllisesti ja haavilla poistetaan roskat veden pinnalta. Vesirajaan kertyvä likareunus tulee myös puhdistaa aika ajoin. Laadukas kvartsihiekkasuodatin hoitaa loput. Kemikaalien oikean annostelun vuoksi on erittäin tärkeää seurata uima-allasveden pH- ja klooriarvoja säännöllisesti.

Laadukkaat hoitovälineet tekevät uima-altaan puhtaana pitämisestä vaivatonta. Välineitä voit hankkia myös verkkokaupastamme.

 

Mittaus ja imurointi

pH-ja klooriarvojen mittaus

Uima-allasveden pH:n tulee olla oikealla tasolla, jotta uima-allaskemikaalit toimivat tarkoitetulla tavalla. Suositeltava arvo on 7,2 - 7,4 välillä. Pahasti pielessä oleva pH-arvo saattaa myös ruostuttaa esimerkiksi uima-altaan portaat ja aiheuttaa iho- ja silmä-ärsytystä. pH-arvoa korjataan siihen tarkoitetuilla kemikaaleilla pH+ ja pH-. Myös klooriarvoja tulee seurata säännöllisesti, jotta voidaan varmistua kloorin riittävästä määrästä ja myös välttää yliklooraus. Suositeltava arvo on 0,6 - 1,0 välillä. Uima-altaan klooraukseen käytetään raeklooria ja kloori-monitehotabletteja.

Paljaalla silmällä ei veden tarkkaa laatua pysty arvioimaan. Siksi pH- ja klooriarvot kannattaa mitata ainakin kerran viikossa.  Mittaamiseen voit käyttää Pooltesteriä tai digitaalista allasmittaria, esim. Scuba 2.  Molemmat laitteet tarvitsevat mittaamiseen pH ja DPD-tabletteja, joita on saatavissa kymmenen kappaleen liuskoissa.

Saatavana on myös täysin automaattinen uima-allastesteri Blue Connect, joka mittaa uima-allasveden tärkeimmät arvot täysin automaattisesti ja lähettää mittaustulokset suoraan mobiililaitteeseesi.

Uima-altaan pohjaimurit

Uima-altaan pohjalle kerääntyy ajan mittaan likaa, joka tulee imuroida pois. Perinteinen imuriratkaisu on imupäästä, teleskooppivarresta ja imuletkusta koostuva suodatinimulla toimiva pohjaimuripaketti. Imuletkun pää kytketään pintaventtiilissä olevaan liittimeen.

Nykyaikaisempi ratkaisu on käyttää akkukäyttöistä allasimuria, joka toimii tavallisen imurin tapaan keräten roskat imurissa olevaan pussiin. Akkukäyttöinen imuri ei vaadi letkuja eikä suodatinimua toimiakseen ja on siten vaivattomampi käyttää. Blaster Catfish -allasimuri on teholtaan riittävä useimpiin yksityisaltaisiin. Järeämmällä Blaster Max -allasimurilla siivoaa helposti isommatkin altaat ja se soveltuu erinomaisesti myös julkisten kohteiden, kuten uimahallien, käyttöön.

 Pohjaimurimalliston huippua edustavat täysin automaattiset robotti-imurit, jolloin siivoaminen ei vaadi lainkaan käsityötä. SharkVac-imuri puhdistaa altaan pohjan, TigerShark QC myös altaan seinämät.

Harjoista haaveihin

Jokaisen uima-altaan omistajan perushoitovälineisiin kuuluu myös perinteinen haavi, jota on saatavana sekä sileänä että pussimallisena. Leveällä puhdistusharjalla on helppo siivota altaan seinämät ja mahdollisesti altaan pohjaan pinttynyt lika ennen imurointia. Hankalien kohtien, kuten altaan nurkkien puhdistamiseen voidaan käyttää nurkkaharjaa ja vesirajaan kertyvän lian puhdistamiseen siihen erityisesti suunniteltua kuurausharjaa yhdessä siihen tarkoitetun puhdistusaineen kanssa. Haaveihin ja harjoihin sekä pohjaimurin imupäähän tai akkukäyttöiseen allasimuriin sopii sama teleskooppivarsi.

Kun uima-altaan puhdistamisesta tekee rutiinin ja hoitovälineet ovat kunnossa, siihen ei kulu paljoa aikaa, joten voi keskittyä paremmin olennaiseen - uimiseen ja viihtymiseen.

Tuotteet verkkokaupastamme »

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä allaolevalla lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse 020 741 2010 kaikissa uima-altaan hoitoon ja hoitovälineisiin liittyvissä kysymyksissä.

Yhteydenotto