Puhdas
allasvesi suodattamalla

Tärkein yksittäinen asia uima-allasveden puhtaana pitämiseksi on laadukas ja oikein mitoitettu hiekkasuodatuslaitteisto.

Uima-altaan pumppu imee altaan pintaventtiilin (ja mahdollisen pohjaventtiilin) kautta veden ja pumppaa sen hiekkasuodattimen läpi, jonka jälkeen vesi johdetaan tulosuuttimien kautta takaisin altaaseen. Isoimmat roskat jäävät jo pintaventtiilin koriin, osa pumpun karkeasuodattimeen ja hiekkasuodatin suodattaa vedestä loputkin mekaaniset epäpuhtaudet.

Suodattimessa oleva kvartsihiekka vastavirtahuuhdellaan puhtaaksi vähintään kerran kuukaudessa. Suodattimen hiekan suositeltu vaihtoväli on noin 4-5 vuotta.

Pumput ja suodattimet

Uima-altaan pumput

Uima-altaan pumpun tehtävänä on imeä uima-altaan vettä uima-altaan pintaventtiilin kautta hiekkasuodattimen läpi ja sieltä tulosuuttimen/suuttimien kautta takaisin altaaseen. Useimmat pumput on varustettu karkeasuodattimella, joka ehkäisee roskien joutumista pumpun sisään.

Uima-altaan veden tulisi kiertää hiekkasuodattimen läpi vähintään kerran päivässä, joten allaspumpun teho tulee aina mitoittaa uima-altaan koon mukaan. Esimerkiksi 7 kuutiota tunnissa kierrättävältä pumpulta kestää kolme tuntia kierrättää 21 kuutioisen uima-altaan vesi kokonaan. Vastaavasti myös hiekkasuodattimen koon pitää olla linjassa pumpun tehon ja altaan koon kanssa. Hankkiessasi hiekkasuodatinpaketin meiltä voit aina olla varma, että pumpun ja suodattimen yhdistelmä on altaallesi sopiva.

Yksityisaltaisiin suunnatuista pumppumalleista on saksalainen Badu 90 osoittautunut erittäin luotettavaksi ja laadukkaaksi jo vuosien ajan. Kyseistä pumppumallia saa sekä 1- että 3-vaiheisena useissa eri teholuokissa. Varastoimme myös saman valmistajan muita malleja sekä mm. edullista America-peruspumppua.

Tarjoamme myös suuritehoisia pumppuja julkisiin kohteisiin, kuten esimerkiksi uimahalleihin ja kylpylöihin.

Uima-altaan hiekkasuodattimet

Hiekkasuodattimen tehtävänä on poistaa uima-allasvedestä kaikki mekaaniset epäpuhtaudet. Hiekkasuodatin tulee mitoittaa aina altaan koon ja pumpun tehon mukaan, jotta voidaan varmistua tehokkaimmasta mahdollisesta suodatuksesta. Suodattimen toimintoja ohjataan monitieventtiilillä, joka mallista riippuen sijaitsee suodattimen päällä tai sivulla.

Jotta suodatusteho säilyy hyvänä, tulee hiekka vastavirtahuuhdella puhtaaksi siihen kertyneestä liasta vähintään kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaan. Hiekan suositeltu vaihtoväli on 4-5 vuotta.

Valikoimaamme kuuluvat sekä laadukkaat lasikuidusta valmistetut AFT- ja AFS-suodattimet sekä edulliset polyteenista valmistetut AMT-suodattimet. Säilöt eivät sisällä pumppua.

Myös paljuveden suodatusteho paranee huomattavasti, kun mahdollinen paperisuodatin korvataan pienille vesimäärille soveltuvalla hiekkasuodatuslaitteistolla.

Vesi kiertämään

Suodatinpumpulle menevä allasvesi imetään pintaventtiilin kautta. Pintaventiilin sisällä on karkeasihti, johon suurimmat roskat jäävät. Suodatinimulla toimivan uima-altaan pohjaimurin letku kytketään sihdin alapuolella olevaan imuputkeen. Varastossamme on muovisia betoni- ja kangasaltaille sopivia malleja sekä rst-mallia. Meiltä saat myös pintaventtiilien läpät ja korit varaosina.

Suodatettu vesi ohjataan takaisin altaaseen tulosuuttimen tai -suuttimien läpi. Suuttimen avulla saadaan myös ohjattua pintaveden virtaus pintaventtiiliin.  Myös tulosuuttimista on muovisia betoni- ja kangasaltaille sopivia malleja sekä rst-mallia.

Vedenkiertojärjestelmän putkitus toteutetaan käyttämällä liimattavia PVC-osia.

Tuotteet verkkokaupastamme »

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä allaolevalla lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse 020 741 2010 kaikissa uima-allaslaitteisiin -ja tarvikkeisiin liittyvissä asioissa. Löydämme varmasti sinulle sopivan ratkaisun.

Yhteydenotto