Raudan ja mangaanin poisto Aqua Fe

Raudan ja mangaanin poistoon silloin, kun vedessä on rikkivetyä.

Aqua Fe -suodattimella poistetaan rauta ja mangaani kiinteistön käyttövedestä. Fe-suodatinta käytetään tavallisen vedenpehmentimen sijaan aina silloin, kun vedessä esiintyy rikkivetyä.

Suodatin on täytetty Birm®-massalla, joka on täysin kemikaalivapaa tapa raudan ja mangaanin poistamiseen. Käytettävän massan määrä riipuu suodattimen koosta, joka puolestaan määritellään sekä veden rauta- ja mangaanipitoisuuden että puhdistettavan veden kulutuksen mukaan. Massaa ei tarvitse erikseen elvyttää tai virkistää kemikaleilla. Birm®-massan lisäksi suodatin sisältää 10 kg pohjahiekkaa raekooltaan 3-5 mm.

Puhdistettavan veden pH-arvon pitää olla yli 7,4 jotta suodatin toimii odotetulla tavalla. Massan käyttöikä on raakaveden laadusta riippuen 2-5 vuotta edellyttäen, että massa huuhdellaan säännöllisesti.

Suodatin on varustettu erittäin helppokäyttöisellä Autotrol 263 Digi -venttiilillä, joka huolehtii massan säännöllisestä ajastetusta huuhtelusta täysin automaattisesti. Suodatin sijoitetaan jäätymättömään laitetilaan. Laitetilassa pitää olla viemäröinti huuhteluveden poistoa varten sekä sähköpistoke automaattiventtiilille.

Aqua Fe -suodatin toimii parhaiten, jos kaivoon on asennettu rikkivetyä poistava Aqua Hapetin. Ilman hapetinta asennettu Aqua Fe ei poista rautaa vedestä kunnolla.

Laite mitoitetaan aina vesianalyysin tulosten ja käyttökohteen vaatimusten mukaan. Laitevaihtoehdot löytyvät esitteestämme.