Pumput ja suodattimet

Uima-allaspumput

Pumpun tehtävä on kierrättää allasvettä pintaventtiilin ja/tai pohjakaivon kautta hiekkasuodattimeen ja sieltä edelleen mahdollisten muiden laitteiden kuten lämpöpumpun kautta puhdistettuna takaisin altaaseen. Useimmat pumput on varustettu sisäänrakennetulla karkeasuodattimella, johon jäävät isommat roskat, kuten lehdet.

Suodatinpumpun paras sijoituspaikka on vedenpinnan alapuolella esimerkiksi kellarissa. Näin varmistetaan että imuputkessa on vettä myös pumpun ollessa pysähdyksissä, jolloin uudelleenkäynnistys on vaivatonta. Yleisemmin pumppu asennetaan kuitenkin vedenpinnan yläpuolelle. Jos pumpun nostokorkeus on yli metrin ja imuputken pituus yli 10 metriä niin suosittelemme takaiskuventtiilin asentamista imulinjaan pumpun jouhevan käynnistyksen varmistamiseksi. Pumpun pitää aina saada vettä käydessään, sillä kuivakäynti vaurioittaa pumppua.

Hiekkasuodattimet

Tärkein yksittäinen asia uima-altaan oikean toiminnan ja veden puhtaana pysymisen kannalta on veden hiekkasuodatus. Uima-altaan veden pitää kiertää suodattimen läpi 1-2 kertaa vuorokaudessa, jotta vedestä saadaan poistettua siihen liukenemattomat hiukkaset. Suodattimessa oleva kvartsihiekka vastavirtahuuhdellaan puhtaaksi vähintään kerran kuukaudessa. Suodattimen toimintoja ohjataan helppokäyttöisellä monitieventtiilillä.

Hyvään suodatukseen vaikuttavat suodatushiekan määrä ja suodatuksen virtausnopeus. Virtausnopeus ei saa olla liian suuri, koska silloin lika ei suodatu, vaan menee suodattimen hiekan läpi takaisin altaaseen. Pumpun ja suodattimen koko pitää aina mitoittaa altaan koon mukaan.

Imuletkuosat

Tuotelaji

Tuotemerkki

12 tuotetta

JÄRJESTÄ: