Vedenkäsittely

Teollisuus ja tuotantokäyttö asettavat käytettävän veden laadulle korkeita vaatimuksia, jolloin tavallinen vesijohtovesi ei välttämättä ole riittävän puhdasta. Aqua Nova Oy toimittaa räätälöityjä vedenkäsittelyratkaisuja teollisuuteen. Erilaisilla suodattimilla ja niistä muodostetuilla laitekokonaisuuksilla pystytään tuottamaan laatuvaatimukset täyttävää vettä jokaisen kohteen tarpeisiin. Laitteistot sopivat myös kunnallisten vesilaitosten käyttöön.

Valmistamme muun muassa käyttökohteen vaatimusten mukaan skaalautuvia käänteisosmoosilaitteita, hiekkasuodattimia ja vedenpehmentimiä. Kotimaisena laitevalmistajana pystymme tarjoamaan nopeat toimitukset, lyhyen vasteajan huollolle sekä suurimman osan varaosista suoraan varastostamme. Itse valmistamiemme laitteidemme lisäksi edustamme myös tunnettujen laitevalmistajien merkkejä, kuten Best UV -laitteita.

Käänteisosmoosilaiteet

Kääteisosmoosissa vesi pakotetaan paineen avulla puoliläpäisevän kalvon läpi. Käänteisosmoosilla onnistuu sekä suolattoman juomaveden tekeminen merivedestä että erityisen puhtaan veden valmistaminen teollisuuskäyttöön.

Käänteisosmoosilaite eli RO-laite on erittäin kilpailukykyinen ratkaisu tarvittavan makean veden tuottamiseen merivedestä. Laitteiston koko on lähes täysin räätälöitävissä ja siksi puhtaan veden tuottamiskapasiteetti saadaan sovitettua tarpeen mukaiseksi.

Paljon vettä kuluttavilla teollisuuden ja liiketoiminnan aloilla, esimerkiksi puutarhoissa, saatetaan saavuttaa huomattavia säästöjä, kun tarvittava vesi tuotetaan kaivovedestä kunnallisen veden käyttämisen sijaan.

Erittäin kehittyneellä ohjauslogiikalla varustetut Aqua käänteisosmoosilaitteet ovat omaa kotimaista tuotantoa. Aqua RO-laitteisiin pystytään niiden rakennusvaiheessa tekemään helposti asiakkaan haluamat muutokset ilman suurta vaikutusta toimitusaikatauluun.

AQUA RO-4000 -laitteen esite

Aqua RO-4000 -sarjan käänteisosmoosilaitteet ovat ihanteellisia muun muassa teollisuuden ja puutarhojen käyttöön. Laiteet on varustettu korkeapainepumpulla. Käsitellyn veden tuotto on 400-2300 l/h kalvojen määrästä (1-6) riippuen. Suolanpoistoprosentti on 98%. Optiona on saatavana GSM-hälytys, jolloin mahdollisista virhetilanteista saadaan ilmoitus tekstiviestitse. Laitteen koteloimaton rakenne mahdollistaa helpon huollon.

Laitteisto on täysin automaattinen Puhdistettu vesi johdetaan varastosäiliöön, jonka veden määrää kontrolloidaan pintakytkimellä. Kun varastosäiliön pinta laskee kulutuksen seurauksena, alkaa käänteisosmoosilaite tuottamaan vettä. Laite säädetään aina tulevan veden laadun mukaan.

Laite on suuniteltu mahdollisimman vähän tilaa vieväksi, mutta suunniteluvaiheessa tulee huomioida myös varastosäiliön ja mahdollisten esi- ja jälkikäsittelylaitteiden vaatima tila.

Aqua RO-tuoteperheen lippulaiva on RO-8000 sarjan käänteisosmoosilaite, joka on lähes täysin räätälöitävissä kohteen vaatimusten mukaan. Järeä laitteisto soveltuu kohteisiin, joissa puhdistettavat vesimäärät ovat erittäin suuria. Tällaisia ovat esimerkiksi kunnalliset vesilaitokset. RO-8000 käänteisosmoosilaite esisuodatinjärjestelmineen voidaan asentaa esimerkiksi standardikokoiseen konttiin, jolloin käytössä on liikuteltava vesilaitos.

Kaksoispehmentimet

Veden pehmentäminen tarkoittaa kalkin (kalsium ja magnesium) poistoa vedestä. Perinteinen yhden pehmentimen järjestelmä keskeyttää pehmennetyn veden saannin suodatinmassan suolaelvytyksen ajaksi. Aqua Kaksoispehmennin on ihanteellinen ratkaisu silloin, kun pehmennetyn veden tuottaminen ei saa keskeytyä. Kun toinen säiliö on elvytyksessä, toinen säiliö jatkaa pehmennetyn veden tuottamista. Elvytys suoritetaan kustannustehokkaasti käytetyn veden mukaan ajastuksen sijaan.

Kaksoispehmentimiä on saatavana useassa eri koossa. Meiltä saat myös suuriin virtausmääriin soveltuvat perinteiset yhden säiliön pehmentimet

Esite Aqua Kaksoispehmennin

Best UV-laitteet

Kemikaalitonta, taloudellista ja tehokasta UV-desinfiointia käytetään veden hygieenisen laadun varmistamiseksi. Sen teho perustuu UV-valon mikrobeja inaktivoivaan vaikutukseen. UV-desinfiointi tehoaa myös klooria kestäviin bakteereihin ja taudinaiheuttajiin. Kemikaalittomuuden ansioista yliannostusriskiä ei ole eikä UV-desinfiointi aiheuta tunnettuja vaarallisia sivutuotteita. Desinfioinnin tehokkuus on veden pH-arvosta ja lämpötilasta riippumatonta eikä se myöskään vaikuta veden sisältämien mineraalien koostumukseen.

Aqua Nova toimittaa Best UV-laitteita kaiken kokoisiin virtausmääriin. Laitteet räätälöidään täysin asiakaan tarpeiden mukaan. Meiltä saat myös UV-laitteiden lamput ja kvartsiputket.

Meiltä saat myös muut teolliseen vedenkäsittelyyn tarkoitetut suodattimet.