Maailman vesipäivä 2017

Maailman vesipäivä 2017

Tänään 22.3.2017 vietetään maailmanlaajuista YK:n vesipäivää. Vesipäivä muistuttaa puhtaan veden tärkeydestä sekä maailman vesivarantojen vaikutuksesta taloudelliseen tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

Meillä suomalaisilla on onni nauttia sekä veden puhtaudesta, että sen riittävyydestä. Jokaisen on kuitenkin hyvä miettiä omia veden kulutustottumuksiaan. Vaikka vesi ei Suomesta ole loppumassa, on veden säästäminen kuitenkin merkittävä ympäristöteko energiansäästön vuoksi. Vertailun vuoksi 12 minuutin lämmin suihku kuluttaa energiaa saman verran, kuin jääkaappi kolmessa viikossa.

Suomessa myös puhdas vesi koetaan itsestäänselvyytenä. Vesijohtovettämme voi juoda huoletta ja järvemme ovat puhtaita uimiseen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki Suomenkaan vedet eivät ole niin puhtaita, kuin usein oletamme. Meillä on kuitenkin mahdollisuus tutkia vetemme laatu ja tehdä siitä tarvittaessa entistäkin parempaa tekniikkaa hyväksikäyttäen. Kaikilla maailman ihmisillä ei samaa mahdollisuutta kuitenkaan ole. Sitäkin on hyvä miettiä tänä päivänä.

Hyvää maailman vesipäivää - nauttikaa vedestänne!